L’escola

La nostra escola

Vedruna Berga és un centre innovador que ofereix les etapes de Llar d’Infants, Educació Infantil, Primària, Secundària i el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Audiologia protètica. Amb més de 500 alumnes, Vedruna Berga és l’únic centre de la Catalunya Central que ofereix aquest cicle.

Formem part de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, una xarxa de trenta-sis escoles d’arreu del nostre país, molt diverses però cohesionades totes per una història i per un projecte educatiu compartits.

Les nostres instal·lacions

El centre es troba en una edifici inaugurat el 1959 i conserva el seu aire de xalet de muntanya. Durant aquests darrers anys ha sofert diverses actualitzacions i incorpora l’última tecnologia i està dotada de tot allò necessari per garantir la formació dels nostres alumnes per al segle XXI.

Saber-ne més

Berga

La situació privilegiada de Berga en el vessant d’un conjunt de serralades que la protegeixen dels vents del Nord i el pas de la Riera de Metge va propiciar l’assentament humà.

El nucli urbà va néixer al segle XII, quan es construïren ja les muralles, de les quals encara avui en trobem restes, que tancaven un perímetre que pràcticament va romandre inalterat fins a les darreries del segle XIX.

Els nombrosos conflictes bèl·lics en què ha estat immersa al llarg de la seva història han configurat la fesomia actual de la part antiga: la Guerra dels Segadors destruí gran part de la vila; la Guerra de Successió fou la causa de la pèrdua d’una part important del seu patrimoni; també fou un focus de gran activitat durant les Guerres Carlines.

La recuperació de la ciutat no va començar fins que no es van donar per acabats els conflictes armats i no es va iniciar la industrialització (finals del XIX i principis del XX).

La nostra història

L'Escola Vedruna de Berga va ser fundada el 21 de maig de l'any 1857. L'escola, tal i com la coneixem avui, fou inaugurada el setembre de 1957 i es cursava des del parvulari fins al batxillerat. El curs 1996-97 l'escola va vivenciar un any de reconversió, i es va acabar de tancar un cicle de canvis del sistema educatiu. L'escola ofereix educació en les etapes de Llar d'Infants, Educació Infantil i Educació Primària. El curs 2016-17 s'incorpora l'Educació Secundària Obligatòria, que s'impartirà a l'edifici annex al centre (La Salle).

On som?

map-marker

Passeig del Lledó, 14, 08600 Berga, Barcelona

smartphone

93 821 01 86 - vedrunaberga@vedruna.cat

La Fundació Vedruna

Més de 190 anys d'història amb presència a tot el país. Vedruna Catalunya Educació és una fundació que ha estat promoguda per la Congregació de Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna. Es va constituir l’any 2016 en el marc del Manso Escorial de Vic, lloc on va viure Joaquima de Vedruna, fundadora de la Congregació i inspiradora del nostre estil educatiu. La Fundació Vedruna Catalunya Educació aplega les 34 escoles Vedruna de Catalunya i 2 escoles més adherides al projecte educatiu.

Vedruna de Catalunya fa una proposta educativa que s’adreça, en funció de cada escola, a aquestes etapes:

  • Educació Infantil (0-6 anys)
  • Educació Primària (6-12 anys)
  • Educació Secundària (12-16 anys)
  • Batxillerat (16-18)
  • Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior.

Contacta amb nosaltres

Per saber més del Cicle de Formació de Grau Superior d'Audiologia Protètica

La Escuela Vedruna Berga fue fundada el 21 de mayo del año 1857, a pesar de que su historia se remonta un tiempo antes. Al 1837, Joaquima de Vedruna y un grupo de hermanas, llegaron a Berga para hacerse cargo del hospital de Sangre, que en aquellos momentos atendía a los heridos de las guerras carlistas. Un día antes de la caída de Berga en manos de Espatero, Joaquima y su grupo de hermanas emigraron hacia Francia donde vivieron tres años. El año 1857, la Congregación vuelve a Berga y funda diferentes instituciones: Amparo, para niños huérfanos de la guerra; la Escuela junto al Hospital (el que ahora se conoce en Berga con el nombre de Hospital Viejo), la Escuela Dominical para un número considerables de chicas más grandes; y una Residencia en la Colonia Rosal, a 3 Km de Berga, para las chicas de los cortijos que trabajaban en la fábrica textil. Dada la poca capacidad de la escuela antigua y su situación próxima al hospital, se decidió construir el nuevo colegio en la zona de los “Pedregals”, donde se encuentra ubicado actualmente. En aquellos momentos, la zona donde se ubicó la escuela era casi apreciada como virgen montaña de espacio natural.

La escuela fue inaugurada el septiembre de 1957 con un centenar de alumnas internas. Antiguamente en la escuela se cursaba desde el Parvulario hasta el Bachillerato. El curso 1996-97 la escuela vivenció un año de reconversión, y los últimos ocho años acabaron de cerrar un ciclo de cambios del sistema educativo. La escuela ofrece educación en las etapas de Guardería, Educación Infantil y Educación Primaria. El curso 2016-17 se incorpora la Educación Secundaria Obligatoria, que se impartirá en el edificio anexo en el centro (La Salle).

CreaEscola Quality Certificate for Education Website